Порефлексувавши, я виділив кілька основних рушіїв розвитку, що допомогли та продовжують допомагати мені розвиватись. Як junior, так і middle front-end розробникам раджу прочитати всі книги з серії You don’t know JS. Для кращого засвоєння нової інформації рекомендую прочитати книгу Барбари Оклі «Навчитися вчитися».

  • Наприклад, запитайте у відділу продажу, що може допомогти їм у проведенні демо.
  • Згадую багато ситуацій, коли дуже довго намагався розв’язати певну проблему, застрягав, але відклавши її на деякий час та відпочивши, швидко знаходив до неї рішення.
  • Тімлід, який занурюється у технічну проблему на декілька годин, насправді не вміє делегувати повноваження.
  • Це допомагає писати якісніший код, підвищувати продуктивність застосунків і приносити більше цінності бізнесу.
  • Це, звісно, і робота з людьми, вміння налаштувати процеси та бути лідером (мені особисто подобаються ліди, що виступають як Scrum Master’и — ті, хто допомагають, а не командують).

Володіючи технічними знаннями, він організовує та координує дії команди, мотивує та контролює всі етапи розробки продукту. Саме на нього лягає відповідальність Вакансія Team Lead за відсутність багів і саме він створює ефективні практики, що поліпшують роботу команди. Для того, щоб зробити ваш профіль повноцінним, вкажіть вашу пошту.

Хто Такий Тімлід Та Що Необхідно, Щоб Їм Стати

Щодо цього питання мені дуже імпонують інсайти з виступу Вови Рожкова на конференціях Zlit та KharkivJS 2019 ще задовго до повномасштабної війни. Я рекомендую переглянути записи його виступів тут ітут. Загалом не раджу розробникам концентруватись на конкретних бібліотеках та фреймворках. Відповідно спеціалісти, які знали лише такий фреймворк чи бібліотеку, залишились без роботи.

Як бути Тім Лідом

Додаткових співбесід чи підтвердження навичок не проводили. Ще є варіант просто нічого не робити, впертись у стелю і почати реалізовуватись уже на пенсії. Знання технік оптимізації вебзастосунків та роботи https://wizardsdev.com/ зі стейт-менеджерами. Зацікавлені у власному розвитку та не зупиняються на досягнутому. На мою думку, найкраще для свого майбутнього зараз — це донатити на ЗСУ, працювати над собою та професійно зростати.

Тім Лідери

Окрім того, потрібне вміння делегувати завдання і старатися не затіняти інших членів команди, що вдається далеко не всім. Також тимлід має розуміти бізнес-сторону проєкту, для комунікації завдань та оптимального докладання зусиль команди. Він має добре знати команду, сильні і слабкі сторони кожного її члена. В ідеалі тимлід набирає її самостійно, що потребує вміння розбиратись у людях і налагоджувати з ними контакт. Так, це необхідно, перш за все, щоб не втратити навички, інакше буде важко зробити код рев’ю та вчасно помітити помилки (та й у цілому заслужити довіру команди).

Як бути Тім Лідом

Ця посада є актуальною для різних видів інженерних команд у сфері Software (програмістів, девопсів, тестувальників та інших). Важливими є софт-скіли, а саме вміння виявляти, розуміти і вирішувати проблеми членів команди. Дзеркально «наверх» потрібно навчитися розуміти потреби й очікування бізнесу та адаптовувати їх до реальних можливостей команди. Менш поширеними методами виявлення соціотипу можна назвати типування по зовнішності, яке грунтується на виявленні ТІМ виходячи з рис обличчя і навіть комплекції. Існують також типування по почерку і проективне типування, тобто по малюнку. Однак не так багато фахівців володіють даними методиками, і тому вони викликають менше довіри серед людей, які захоплюються соціонікою.

«кожна Людина Потребує Індивідуального Підходу Особливо У Іт, Де Кожен Може Грюкнути Дверима І Змінити Роботу»

Якщо десять чоловік підуть на одну і ту ж вечірку, кожен з них розповість про неї по-різному. Хтось запам`ятає важливих гостей, хтось приділить увагу розмови зі співрозмовником, а хтось буде в подробицях описувати меню. Всі ці люди відвідали один захід, але сприйняття інформації у них абсолютно різний. Вивченням таких особливостей людини займається соціоніка, яка дозволяє виявити взаємозв`язок вчинків і характеру індивіда з його типом інформаційного метаболізму (коротко – соціотип або ТІМ).

Як бути Тім Лідом

Знайти свою нішу, налагодити процеси та працювати з проєктами, що мають фіксовану оплату.

Що Потрібно Знати Про Реєстрацію На Авіарейс В Аеропорту

Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами. Рекомендую підписатись на корисні email-розсилки JS Weekly і React Status. Це регулярні порції новин та цікавинок у сфері front-end.

Як Стати Тимлідом: Навички, Обовʼязки Та Виклики Особисті Історії Айтівців

Інтонація і тон висловлювання, як і особистість говорить, грають для нього величезну роль. Раціонали схильні спиратися переважно на силу розуму, вони прагнуть не відступати від планів і рішень, всіляко підганяючи ситуацію під себе. Ірраціонали, навпаки, змінюють свої плани в залежності від обставин і підлаштовуються під них, спираючись на своє сприйняття в конкретній ситуації. Може здатися, що саморозвиток та кар’єра — це не головні речі, через які зараз слід хвилюватися.

Деякі Навички Не Підходять Для Управлінської Роботи

Тому ми створюємо найбільш повний і точний каталог ігор, брендів і бонусів для гравців, постачальників ігор і операторів із географією користувачів із 150+ країн і 50 мовами. Тож ця історія може стати вашим новим великим досягненням. Який спосіб вибрати, вирішувати вам, але варто додати, що для отримання максимально правдивих результатів самий розумний варіант – пройти інтерв`ю з фахівцем в області соціоніки. Вміння ставити запитання — одна з ключових навичок, яка разом з вмінням відповідати на запитання формує навичку ненасильницької комунікації. Робота з базами даних — як дані будуть пов’язані та взаємодіятимуть між собою, скільки запитів потрібно для отримання таких даних та можливості їхньої оптимізації. Розвивати уяву, слідкувати за ресурсами, що пропонують певні підбірки варіантів, як може виглядати той чи інший компонент.

Тож перемикайте контекст, коли ви відчуваєте, що зав’язли по вуха у вирішенні якоїсь помилки. Наприклад, подумайте про те, як найняти ще розробників. Тімлідер має сам вирішувати дрібні проблеми, збирати дані, робити запити тощо. Він же повинен нести відповідальність (особисту та всієї команди) за невдачі, зриви дедлайнів тощо. Найскладніше в новій ролі те, що, як правило, у ліда немає готової методички, за якою можна працювати, і потрібно автоматизовувати всі процеси самому. Екстраверт більш об`єктивний при сприйнятті інформації, ніж Інтроверт, так як він відчуває себе часткою світу.